If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Отговорът на въпроса, винаги е бил, и ще продължава да бъде - от сто неща.
Едно от тях, за да не е пълен спам - реле на една от степените на вентилатора.
Става,правих го преди две години,но сега нямам спомен точно,помня че взех други планки на които на фреза махнах заварените гайки и ги монтирах с нови болтове и гайки,но наобратно.
Момци,кога ви идва горещото на парното,при мен при загрял мотор на 90* духа още хладко,вече при по продължително каране идва и горещото....някак бавно ми се вижда,възможно ли да е от затлачено радиаторче....ако не е сменявано 20 години...аз я зазимих де но все пак...
Alfa 155 1.9TD '97 EX
Alfa 166 2.4 JTD EX
Alfa 156 2.4 JTD
Поне при мене иде по-рано. Само да отлепи стрелката от 50 и почва топлото, а истинската жега е след чертата м/у 50 и 90.
Ама то колко е точен и уреда е относително.
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Винаги карам на AUTO и топлото идва около 4-5 минути след като съм запалил при сегашните температури сутрин. Климатроника си променя посоката и силата на вентилатора много преди да е отлепила стрелката на температурата. Горе/ долу тогава превключва и на газ, а тя е настроена на 30*(реални, не по датчик) на изпарителя.
Крайното гърне трябва да е еднакво, защото аз си сложих тунинг крайно гърне от 166 дизел. Не че това е гаранция, но съм на 99% убеден, че сa еднакви. И друг интересен факт - диаметърът на трубите между гърнетата за 3.0 и за 2.5 не е еднакъв. Средното ми гърне в момента е с по-тесен диаметър и подозирам, че е от 2.5. За момента моята е ауспухов франкенщайн. Надявам се догодина да се обзаведа с Supersprint или Ragazzon.
Comment